Menu

Αξέχαστοι Προορισμοί

Αξέχαστοι προορισμοί στο νησί της Κεφαλλονιάς, εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη. Η πλήξη και η μονοτονία δεν υπάρχουν στο λεξικό της Κεφαλλονιάς. Αποχωρώντας από το νησί, ο επισκέπτης θα έχει βιώσει το αίσθημα της πληρότητας σε όλο του το μεγαλείο και δίκαια θα το χαρακτηρίσει ως «Το σμαράγδι του Ιονίου». Η Κεφαλλονιά συνδυάζει βουνό και θάλασσα, στοιχεία που τη μετατρέπουν σε χαρισματικό νησί. Ποια είναι όμως τα κυριότερα αξιοθέατα που κανείς δεν πρέπει να παραλείψει κατά την επίσκεψή του;

Ας τα γνωρίσουμε μαζί αφήνοντας παράλληλα τη φαντασία μας να φτιάξει τις δικές της εικόνες. Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης με βάθος νερών έως 39μ., σταλακτίτες 16.000 – 20.000 χρόνων και γαλαζοπράσινα νερά. Αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως ευρήματα του 3ου – 4ου αιώνα μ.Χ., που αποκάλυψαν τη λατρεία του Θεού Πάνα και των Νυμφών. Το σπήλαιο της Δρογκαράτης, έργο γλυπτικής της φύσης με σταλακτίτες και σταλαγμίτες εκατοντάδων χρόνων και εξαιρετική ακουστική, ιδανική για τη διεξαγωγή συναυλιών. Το Αργοστόλι πρωτεύουσα του νησιού με τα γραφικά σοκάκια τα νεοκλασικά σπίτια δείγματα της επτανησιακής αρχιτεκτονικής και τους πολύβουους δρόμους. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται οι Καταβόθρες, σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, όπου το νερό εισέρχεται από φυσικά κοιλώματα και υπογείως μεταφέρεται μέχρι τη λίμνη της Μελισσάνης, όπου και χύνεται, καθώς και το φανάρι των Αγίων Θεοδώρων χτισμένο το 1828 να ατενίζει το Ληξούρι και να προσφέρει ένα από τα πιο ρομαντικά ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.

Στον δρόμο προς τον Πόρο, ένα από τα λιμάνια του νησιού, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, που στέκει επιβλητικό από τον 12ο αιώνα και απετέλεσε την πρώτη πολυάνθρωπη πόλη του νησιού, καθώς και την Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου όπου φυλάσσεται ανέπαφο το λείψανο του Αγίου. Στο βόρειο τμήμα του νησιού συναντάμε το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο και το πανέμορφο γραφικό χωριό Άσσος, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω στην ομώνυμη χερσόνησο με το καλοσυντηρημένο κάστρο του. Το Ληξούρι, η δεύτερη μεγάλη πόλη της Κεφαλλονιάς, έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και σημαντικά αξιοθέατα όπως την Κουνόπετρα, τη Μονή Κηπουραίων και τη Βιβλιοθήκη.

Για τους λάτρεις του βουνού, ο Αίνος προσφέρει μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές, τα μαύρα έλατα και ένα σπάνιο είδος αλόγου. Τα αλογάκια του Αίνου έχουν την αγαπημένη συνήθεια να επισκέπτονται τα χωριά μας τους χειμερινούς μήνες. Χωριά καθαρά, γραφικά, βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής … Καμπαναριά… Λουλούδια… Πλατείες… Βοκαμβίλιες… Χρώμα… Ζωή… Και όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει δεν έχουμε παρά να δροσιστούμε στα καταγάλανα νερά, βραβευμένα τα περισσότερα με γαλάζιες σημαίες.

Ο Μύρτος με τα άσπρα βότσαλα, ο Μακρύς Γιαλός με την αφράτη άμμο, η Αντίσαμος με τα δέντρα να προσπαθούν να αγγίξουν τη θάλασσα, η Κορώνη με μια πινελιά Καραϊβικής, η παραλία Ξι με την κόκκινη άμμο, ιδανική για τον καθαρισμό του δέρματος και η παραλία της Σκάλας με τα μοναδικά βότσαλα και με μήκος πάνω από 5χλμ, θα καλύψουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Έτοιμοι να ζήσετε την εμπειρία;