Menu

Η δική μας άποψη για τη γεύση ... Όπως Παλιά

«Όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις.»

Έτσι και η επιθυμία μας να δημιουργήσουμε ένα χώρο συγκέντρωσης φίλων, ευχάριστων στιγμών και γευστικών ταξιδιών πήρε μορφή το καλοκαίρι του 2006.

Με πολύ κέφι και μεράκι εργαζόμαστε όλη η οικογένεια μαζί για να προσφέρουμε σε εσάς τους ταξιδιώτες φίλους μας μια γνήσια παραδοσιακή κουζίνα με φρέσκα αγνά σπιτικά υλικά.

Χειροποίητες πίτες, παραδοσιακές κεφαλλονίτικες συνταγές και φρέσκα οπωροκηπευτικά προϊόντα είναι μόνο μερικά από τα κύρια συστατικά που πλαισιώνουν την κουζίνα μας.

Η παρουσία σας είναι πηγή δύναμης και έμπνευσης για νέες γευστικές δημιουργίες.

Καλώς ήρθατε στο σπιτικό μας.

Με θέα το φεγγάρι και το Ιόνιο από την βεράντα μας μπορείτε να ηρεμήσετε και να αναπολήσετε «Όπως Παλιά» ρομαντικές ξένοιαστες εποχές.

Ευχόμαστε αυτό το ταξίδι των γεύσεων να το απολαύσετε και να μείνει χαραγμένο στις καρδιές σας...

Ας πάμε μερικά χρόνια πίσω...

Ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν τη μυστική ομορφιά της Κεφαλλονιάς. Το νησί προσφέρει αμέτρητα μπαλκόνια με θέα τη θάλασσα του Ιονίου. Τα νερά της είναι γαλήνια μα και μυστηριώδη. Σε προκαλούν και σε προσκαλούν να κάνεις όνειρα, να δημιουργήσεις, να χαθείς στον στρόβιλο των σκέψεων. Ένα από αυτά τα μπαλκόνια ήταν και το δικό μας. Αγναντεύοντας το πέλαγος, καλλιεργώντας τη δική μας γη, συζητώντας οικογενειακά και έχοντας παρεούλα την καλοκαιρινή αύρα, σε αυτά τα απλά καθημερινά, γεννήθηκε η ιδέα...

Ο κόσμος οφείλει να μάθει τις τοπικές μας γεύσεις... Είναι αναπόσπαστο δικαίωμά του. Και δική μας υποχρέωση είναι να του προσφέρουμε το τρένο για αυτό το γευστικό ταξίδι. Σπιτικό φαγητό, αγνά υλικά που έχουν παραχθεί σε δική μας γη, περιβάλλον τόσο άνετο και οικείο που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν το σπίτι σου και σε αφήνει με το χαμόγελο του ταξιδιώτη που γεύτηκε, γνώρισε, περπάτησε στα γευστικά μονοπάτια. Η ιδέα έγινε επιθυμία... Και η επιθυμία υλοποίηση. 29 Ιουλίου 2006... Και το όνομα αυτού... «Όπως Παλιά»... Και το όραμα αυτού... «Η ικανοποίηση του ανθρώπου».

Μεγαλωμένοι στην κεφαλλονίτικη παράδοση και διδαγμένοι από την εμπειρία των γονιών μας, φροντίσαμε την παραμικρή λεπτομέρεια, από το ψωμί που ζυμώνεται καθημερινά από εμάς, την πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε, τα σπιτικά παραδοσιακά γλυκά που ολοκληρώνουν το γεύμα ή το δείπνο σας. Για εμάς καινούρια ημέρα σημαίνει μια νέα προετοιμασία... Το φως του ήλιου φέρνει τη συγκομιδή των κηπευτικών, την προετοιμασία της κουζίνας από την οικογένειά μας, τον καθαρισμό του χώρου, την φροντίδα των κήπων μας.

Σε κάθε άνθρωπο που μας εμπιστεύτηκε συμπεριφερόμαστε σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μας. Προσφέρουμε ποιοτικά αντίστοιχα φαγητά με εκείνα που θα μαγειρεύαμε για εμάς τους ίδιους.

Στηρίζουμε τους τοπικούς μας παραγωγούς και τα τοπικά προϊόντα, ώστε το γευστικό σας ταξίδι να είναι αυθεντικά ελληνικό και κεφαλλονίτικο.

Ελπίζουμε ότι στην ερώτηση: «Πώς ήταν το γεύμα σας;» η λάμψη στο πρόσωπό σας θα προηγείται της απάντησης!

Σας περιμένουμε κοντά μας...